KAPOSVÁRI KÖZÖSSÉGI TÜKÖR

"KAPOSVÁRI KÖZÖSSÉGI TÜKÖR" Civil jellegű, a helyi, kaposvári és somogyi közösség életét, gondolatait, érzéseit kifejező, magában foglaló közösségi nonprofit honlap-tükör. Természetes,emberi,magyar. Isten, Haza, Család. Szeretem Kaposvárt.

I.

ÖRÖK IGAZSÁGOK

ad 1.

NEM VAGYOK/VAGYUNK ALATTVALÓ/K!

Jogaimat, jogainkat amit ún. emberi jogoknak neveznek - noha ez így öncélú meghatározás, hiszen persze, hogy az embert emberi jogok illetik- nem egy államhatalom, nem egy külső hatalmi csoportosulás (gazdasági-, politikai-, hatalmi-vagy katonai-,szövetségesi rendszer), nem egy ún. írott alaptörvény, "alkotmány", az uralkodó poltikai hatalmat gyakorló poltikai "elit" biztosítja, adja mint egy kegyet, hanem születésünktől (vagy megfogantatásunktól) kezdve minket megillető, természeti/természetes, ha úgy tetszik Teremtői/Isteni jog.

Az alattvalónak csak kötelezettségei vannak, míg az embernek (polgárnak?) jogai is. Ugyanannak a dolognak két oldala, egymás nélkül nem értelmezhetőek.

ad 2.

HA DEMOKRÁCIA VAN...

...vagy arra törekszünk, noha egyes gondolkodók szerint olyan nem létezik, mert ütközik az összes természeti törvénnyel. Ami, természetes,az az emberi. Van-e demokrácia a természetben, a környezetünkben, az állatvilágban,ami természetes...?

Ha demokrácia van, nem létezhet az, azaz nem igazságos, ha a többségnek túlnyomórészt jogai csak akkor lehetnek, ha kötelezettségeit teljesíti, míg a nem többségnek, ha úgy tetszik ún. kisebbségnek (általában és meg nem határorozottan) túlnyomórészt,  csak jogai vannak a kötelezettségek teljesítése nélkül.

ad 3.

HA IGAZSÁG VAN...

...akkor túlnyomórészt azonos - minden embernél- a jogok és kötelezettségek aránya, azonos játékszabályok vonatkoznak minden emberre.

Ha a jog-kötelezettség viszonyában, kapcsolatában aránytalanság van egyeseknél vagy ketteseknél/kisebbségnél vagy többségnél- akkor az a jogfosztott többségben illetve kisebbségben "rosszérzést" szül, igazságtalannak érzi. S ekkor nem beszélhetünk demokráciáról, jogállamról (ami egy buta kifejezés...).

Ha nincs demokrácia, nincs igazság, akkor nincs szabadság sem.

ad 4.

HA NINCS SZABADSÁG...

Ha nincs szabadság.

Akkor mi mik vagyunk?


II.

A MEGOLDÁS...?


HITVALLÁS

"HISZEK EGY ISTENBEN,HISZEK EGY HAZÁBAN,

HISZEK EGY ISTENI ÖRÖK IGAZSÁGBAN

HISZEK MAGYARORSZÁG FELTÁMADÁSÁBAN!

Ámen.


III.

TUDOMÁNYOS IGAZSÁGOK KIMONDÁSA

Az 1949.évi XX.törvény- amit egyesek a MK alkotmányának neveznek, és így jogi kötelező erővel bír- az alábbiakat mondja ki:

70/G. § (1) A Magyar Köztársaság tiszteletben tartja és támogatja a tudományos és művészeti élet szabadságát, a tanszabadságot és a tanítás szabadságát.

(2) Tudományos igazságok kérdésében dönteni, kutatások tudományosértékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak.


S vajon hogyan viszonyul e kérdés, és kötelező alkotmányos jogi szabályozás egyes és kettes népekhez, azokkal kapcsolatos tudományos igazságok kutathatóságához, és az emberi szellemet korccsá, erkölcsiséget bicegővé tevő nyugati - szellemi terror-paranccsal kötelező tett- PC-hez (politikailag correkt gondolkodásmódhoz)?

Istenem!

Akkor Hazánkban van-e igazság, és szabadság...

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 126
Heti: 233
Havi: 1 180
Össz.: 375 443

Látogatottság növelés
Oldal: IGAZSÁG-FAL
KAPOSVÁRI KÖZÖSSÉGI TÜKÖR - © 2008 - 2024 - kaposvaritukor.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »